Ingyenes-e az ingyenes weboldal?

Amikor, kipattan a fejedből, hogy valamilyen témában fontos információkat szeretnél az emberek elé tárni a világhálón, talán jó ötletnek tűnik kipróbálni a minden sarkon szembejövő ingyenes weboldal készítő sablonokat. Ezek "profi weboldalt" ígérnek, amiket "akár percek alatt" összedobhatsz. Ilyesmire persze ne számíts, de talán tényleg megér egy próbát a dolog, ha egyszerűbb, tipikus tartalmakat szeretnél készíteni, például egy családi fényképgalériát, egy egyszerű fórumot a régi gimnáziumi osztálytársaknak vagy egy blogot a receptjeidnek.

Ingyenes-e az ingyenes weboldal?

Nem, csak nem pénzzel fizetsz érte, hanem az általad gondosan megszerkesztett tartalom mellett villódzó reklámmal, az oldalba beleölt munkaórákkal és a készítés során megkötött kompromisszumokkal.

 

 

Weboldalt készíteni alapszinten könnyű: rengeteg ingyenes HTML-és képszerkesztő program van, ingyenes sablon, mint a tenger. Pik-pak feltelepíthetsz egy tartalomkezelő rendszert, hogy blogot vagy fórumot indíts. Kis túlzással úgy tűnhet, hogy bárki tud készíteni egy működő weboldalt, egészen addig, amíg el nem készíti élete első csúnya és használhatatlan oldalát.

Ha a kezdeti kudarcokon felülemelkedsz előbb-utóbb elkészíted az első szép és használható oldalad. Amint működni kezd, egyre újabb és újabb ötleteid lesznek vagy látógatóid igényei növekszenek. Így lassan búcsút inthetsz a sablonok világának és végtelen kísérletezésbe kezdesz. Ekkor már messze magunk mögött hagytuk a kérdést, hogy ingyen készült-e el az új weboldal és talán az foglalkoztat már inkább, hogy tényleg belefér-e az életedbe egy új hobbi.

Szerző: Andrea
Vezető dizájner, Sales

 

vissza a főoldalra