Mennyibe kerül egy applikáció fejlesztése?

Milliókba. Ezért kiemelten fontos, hogy az alkalmazás sikeres legyen, a siker pedig elképzelhetetlen a megfelelően elvégzett nulladik lépés nélkül, amely a termék megvalósíthatóságát és életképességét vizsgálja.

Az árat befolyásoló tényezők

0. Előkészületek

Sok éves tapasztalatunk alapján az alábbiak megléte szükséges ahhoz, hogy a termék vagy ötlet ne legyen bukásra ítélve:

 • termék vízió
 • termék stratégia
 • piac -és versenytárs elemzés
 • üzleti terv

Ha bármelyik elem is hiányzik, vagy egyes elemeket csak a valóság vagy adatok nagy elhajlítása árán tudjuk kipipálni, az egy komoly figyelmeztető jel. Nincs rosszabb, mint amikor a projekt befejezése és milliók elköltése után derül ki, hogy a termék nem lehet sikeres, ezért mi csak abban az esetben vállaljuk el az applikáció tervezését és fejlesztését, ha megbizonyosodtunk róla, hogy a tervek kellőképpen megalapozottak. Ezt a munkát mi is el tudjuk végezni, de az is gyakori eset, hogy a megrendelő már kész tervekkel érkezik.

1. Tervezés

A folyamat következő lépése, amely az ár szignifikáns részét adja, az alábbiak tervezése:

 • felhasználói élmény
 • felhasználói felület
 • szoftver architektúra és infrastruktúra

2. Fejlesztés

Majd pedig következik az ár legnagyobb részét adó folyamat, melynek végére hétről-hétre apró kis építőkockákat hozzáadva elkészül az applikáció.

Ehhez az alábbiak fejlesztése szükséges:

 • mobil applikáció / frontend
 • backend
 • admin felület

3+. Tesztelés, kiadás, projektmenedzsment vagy termékmenedzsment

 • Mielőtt a felhasználók elé kerül a produktum, komoly tesztelésen esik át. Ideális esetben lehetőség van manuális tesztek mellett automata tesztek készítésére és lefolytatására is, amelynek - bízva az alkalmazás sikerében és továbbfejlesztésében - nagy szerepe lesz a későbbiekben, amikor az applikáció korábban elkészült funkcióinak stabilitását kell megőrizni.
 • Miután meggyőződtünk az alkalmazás helyes működéséről és az infrastruktúra biztonságos rendelkezésreállásáról, következhet a szoftver kiadása. Most már a felhasználóké a terep. A tesztelés eredményéről, az applikáció és infrastruktúra képességeiről dokumentumok készülnek, melyek a kiadott szoftver alkalmazás részét képezik.
 • Hogy a fenti folyamat A-tól Z-ig zökkennőmentesen menjen, projektmenedzser vagy termékmenedzser tervezi, szervezi, követi azt, és méri az eredményeket.

Az összesen...

Elnagyolva és csak irányadás gyanánt azt mondhatjuk, hogy egy egyszerűbb, néhány funckciós alkalmazás ára 6-10 millió Ft, egy összetettebb, több funkciós applikáció ára 10-20 miilió Ft szokott lenni, és egyáltalán nem ritka a 20 millió Ft-os ártól induló projekt sem, amely már nagyon komplex és egyedi szolgáltatásokra képes.

A projekt komplexitásának függvényében a Grafikarmánál az alkalmazásfejlesztés óradíja 14000 Ft/órától indul.

Döntések és részletek

Az applikáció fejlesztés folyamatának részleteit jól kibontja ez a cikk és ez a cikk, felesleges lenne ismételni.

Sok órát és napot el kell tölteni annak az eldöntésével is, hogy natív, nem-natív vagy hibrid alkalmazásra van-e szükség. Ez az angol nyelvű cikk jól bemutatja az előnyöket és hátrányokat.

Ha eselteg meglepődtél a költségeken, lehet, hogy nem is alkalmazást, hanem weboldalt szeretnél, ebben az esetben olvasd el a Mennyibe kerül egy jó weboldal? c. cikkünket.

A fenti összegek nettó összegek és a tájékoztató jellegűek, az oldalon írtak nem minősülnek ajánlattételnek.

Szerző: Andrea
Vezető dizájner, Sales

Utolsó frissítés: 2022. július

 

vissza a főoldalra